A biztonság útján

2017-05-08 13:15:43


Az IMS Heiligenhaus is a tesztelt, PPG által gyártott EntraQuick® automata gyorskapukban bízik
2016 nyarán, a Perimeter Protection Germany GmbH megbízást kapott a Heiligenhausban található IMS Messsysteme GmbH-tól, hogy a létesítményei fizikai védelmére biztonsági megoldásokat szállítson.  Az 1980-ban alapított vállalat elsősorban a fémfeldolgozó iparág számára fejleszt és gyárt izotópos, röntgen és optikai vizsgáló műszereket. A jelenleg mintegy 450 fő alkalmazottat foglalkoztató és öt kontinensen jelenlévő cég központi kirendeltsége a Németország észak-nyugati részén fekvő Heiligenhaus-ban található.

Az előzetes megbízás alapján a cég telephelyét kettéválasztó utat kellett gyors működésű úszókapuk és kerítésszakaszok kombinációjával lezárni úgy, hogy azok ne akadályozzák a napi, nagyszámú gépjárműforgalmat. A fenti követelményeken túl a javasolt megoldásnak meg kellett felelnie a Known Shipper (bV), azaz az Ismert Feladó vagy az Authorised Economic Operator (AEO) az ún. Engedélyezett Gazdálkodók minőségbiztosítási és biztonsági irányelvekben rögzítetteknek. A rendkívül szűk út és mögöttes terület hiánya tovább nehezítette a megfelelő megoldás kiválasztását. A közös helyszíni bejárások alkalmával a körülményeket és technikai lehetőségeket a PPG és a hosszú ideje partner Nedap nTp Security Management GmbH szakemberei közösen mérték fel. A két vállalat együttműködése, partnersége és tapasztalat megosztása már évekkel korábban kezdődött és az együttműködés már számos projekt esetében sikeresnek bizonyult. Frank Hironimus, az nTp részéről így nyilatkozott erről:
„A hosszú ideje tartó gyümölcsöző együttműködésünk alatt a PPG-vel közösen nagyon kellemes tapasztalatokra tettünk szert a megoldásaink kapcsán. A vezérlések könnyen és gyorsan illeszthetőek és ez azt eredményezi, hogy partnereink számára gyors, minőségi és valóban megbízható megoldásokat tudunk biztosítani.”

A javasolt és telepített megoldás a kerítésrendszeren és az úszókapukon túl további négy EntraQuick® automata gyorskaput tartalmazott végül. A kapukhoz illesztett UHF szélessávú olvasók a gépjárműveket már négy méteres távolságból képesek azonosítani és megfelelő jogosultság esetén azokat automatikusan és néhány másodperc alatt nyitni.
Azok a látogatók, akik nem rendelkeznek még jogosultsággal a bejáratnál található, négy IP-InterCom egyikénél könnyedén jogosultságot szerezhetnek. A regisztrációt követően, a felhasználóbarát alkalmazásnak köszönhetően az IPkamerákkal is felügyelt automata kapuk egy gombnyomásra nyitódnak.
„Egy egyszerű úszókapuval, vagy egy sorompós megoldással szemben a tesztelt és minősített EntraQuick® automata gyorskapuknak számos kedvező tulajdonsága van. Zárt helyzetben teljes magasságú védelmet biztosítanak és alkalmazásukhoz nincs szükség mögöttes, technikai területre sem. Ezeken túlmenően a gépjárművek áthaladását nem akadályozza semmilyen útfelületbe rögzített, egyéb konzol sem és a működési sebesség is rendkívül gyors. Köszönhetően a gyárilag előre szerelt kivitelnek, a kapuk telepítése nagyon gyorsan történik és ezért a napi működés zavartalan. A WE-Tronic II automata vezérlőegység, az integrált frekvencia átalakítóval számos programozható üzemmódot és egészen egyedi vezérlési opciók kialakítását is lehetővé teszi.”, mondta Helmut Napp, a PPG értékesítője, majd hozzátette: „Ennek következtében végletekig egyedi követelményeknek és igényeknek megfelelő megoldást is tudunk ajánlani partnereinknek.” 


 Az EntraQuick® automata gyorskapuról bővebben itt olvashat ! 

Hírek, aktualitások