Mechanikus kerékblokkolók – Egy hatékony megoldás a gépjárművel megkísérelt támadásokkal szemben

2017-07-20 12:12:22

Elektromos hálózat hiánya esetén a mechanikus kerékblokkolók nyújtják a legjobb megoldást a gépjárművel megkísérelt erőszakos betörések ellen. A TiSO által ajánlott különböző vágópenge magasságú kerékblokkerek egyaránt alkalmasak a személygépjárművek és a tehergépjárművek gumiabroncsainak roncsolására, átvágására és ez által a jármű mozgási energiájának dinamikus csökkentésére. A gyorstelepítésű biztonsági megoldás egyaránt alkalmas területek, parkolók, utcák és gépjármű be-és kihajtók fizikai zárására védelmére. Ennek következtében a berendezés ideális megoldást nyújt tömegrendezvények fizikai védelméhez, biztosításához.

A kerékblokkoló üzemmódjai:
1. Szabad átjárás mindkét irányban. A vágópengék süllyesztve és rögzítve. Ebben a helyzetben a kerékblokkoló sebesség csökkentőként működik.
2. Az alap üzemmód mikor kerékblokkoló pengéi ütközési helyzetben, emelve vannak, de belülről kifelé a szabad áthajtás biztosított. Ebben az üzemmódban a vágópengéket kihajtás esetén a gépjármű kerekei lenyomják és így – belülről kifelé irányban – folyamatosan szabad kihajtásra van lehetőség. Azok a vágópengék, melyeket a gépjármű kerekei nem érintenek, emelt helyzetben maradnak.
3. Teljesen zárt üzemmód. Ebben az esetben az összes vágópenge emelt, blokkolási helyzetben rögzítve van maximálisan 100 kg-os ellenálló erővel.

Az összes típus elérhető felszíni rögzítésű vagy betonozással rögzített kialakítással is. A teljesen mechanikus mozgatás esetében a kések egy mozgató rudazattal aktiválhatóak vagy süllyeszthetőek. Lehetőség van a kések mozgatását szinkronizálni a biztonsági kiegészítőként használt karos sorompó mechanizmusával.

 

 

Hírek, aktualitások