elkosta TG M50 minősített áttörésbiztos kapu

2016-11-17 11:14:28

elkosta

Biztonsági fejlesztés egy svájci értékkezelő vállalatnál

Gyártó partnerünk, a globális biztonsági szolgáltatásokat nyújtó Perimeter Protection Group (PPG) svájci leányvállalata, a Perimeter Protection Schweiz AG júliusban kapott felkérést fizikai biztonság kialakítására. Egy svájci értékkezelő vállalat egyik objektumában a tárolóépület harmonika kapujának fizikai védelmét kellett alkalmassá tenni gépjárművel történő erőszakos betörési kísérletekkel szemben.  A minden részletre kiterjedő konzultációt követően a PPG szakértői a TG M50 minősített áttörésbiztos kaput választották. Köszönhetően a kapu robosztus kialakításának, méretezésének és az alkalmazott anyagszerkezetnek, a TG M50 képes valós fizikai védelmet nyújtani az objektumok belépőpontjainál. Hasonlóan az összes többi elkosta biztonsági megoldáshoz, a TG M50 is szigorú nemzetközi ütköztetési szabványok sikeres végrehajtásával kapott minősítést. A kapu 7 méteres nyitási szélességgel teljesítette az amerikai ASTM F2656-07, valamint a brit PAS 68 szabványok által meghatározott valós, ütköztetési próbákat.

„A valós tesztbizonylat volt ez egyik olyan döntő szempont, amiért a TG M50 megoldást választottuk. Ezen felül a megrendelőnk tetszését még az is kiváltotta, hogy a kapu megjelenése kevésbé „militáns” és nem árasztja magából a „rideg börtön” érzést! A dolgozók miatt fontos, hogy az épületek ne úgy kinézzenek ki, mint egy erődítmény.”, foglalta össze a választás körülményeit Urs Studer, a PPS AG ügyvezetője, majd hozzátette: „Az épülethez közeli telepítés kihívást jelentett, de köszönhetően a viszonylag alacsony és keskeny alapozási igénynek a kaput minden különösebb probléma nélkül helyeztük üzembe. A kapu vezérlése könnyen illeszthető minden szabványos beléptető rendszerhez, éppen ezért gyorsan megtaláltuk a módját a harmonika kapuval történő szinkronizálásnak.”
 

elkosta

A masszív konstrukció ellenére a TG M50, az elkosta berendezésekre általánosságban jellemző, rendkívül kis alapozási igénnyel rendelkezik. A kapu magassága és az átmászás elleni technikai megoldások teljes egészében az alkalmazási körülményekhez igazodva alakíthatóak ki. Az egyedülálló energiaelnyelő mechanizmusnak köszönhetően a TG M50 ideális biztonsági megoldás börtönök, laktanyák, adatközpontok, bíróságok, repülőterek, olajfinomítók, nagykövetségek és egyéb magas kockázati besorolású objektumok számára is.

Erőszakos támadás esetén, az opcionálisan aktiválható vészhelyzeti záró-rendszer felülírja a kapu biztonsági érzékelőit. ”Ezeket a minősített áttörésbiztos megoldásokat egyre gyakrabban használják olyan környezetben is, ahol egyébként nem lehetne számítani jelenlétükre. Manapság már nem szokatlan, hogy ilyen kapukat láthatunk belvárosi környezetben vagy akár cégek, vállalatok behajtóinál is. Érezhető a változás a biztonsági piac és a célcsoportok esetében is. Mi azonban a nemzetközi szabványok szerint valósan tesztelt és így minősített elkosta berendezésekkel készen állunk a változásokra.” mondta Urs Studer.

elkosta  
Kérjük tekintse meg az Elkosta TGM 50 valós ütköztetéséről készült videót az alábbi linkre kattintva:
https://www.youtube.com/watch?v=D-4nvGwPMXE

Hírek, aktualitások